- 500 gr rundergehakt
- 2 el olijfolie
- 1 st ui
- 1 st grote winterwortel
- 2 teentjes knoflook
- Zout, peper
- 1 liter runderbouillon
- 500 gr tomatensaus
- 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
- 1 el Worcestershire saus
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 st laurierblaadjes
- 150 gr macaroni
- peterselie ter garnering
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes.
-
Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui met de wortel. Laat 3 minuten bakken. Voeg dan de knoflook toe en laat 1 minuut bakken. Haal alles uit de pan en bewaar in een schaaltje.
-
Verhit de andere lepel olie in dezelfde pan. Bak het gehakt rul. Is het gehakt erg mager voeg dan eventueel nog wat olie toe.
-
Voeg de gebakken groentes toe aan het gerulde gehakt samen met de bouillon, tomatensaus, tomatenblokjes, Worcestershire saus, tijm, laurierblad en wat zout en peper. Breng aan de kook.
-
Voeg de macaroni toe, breng weer aan de kook. Roer goed door. Verlaag het vuur tot het nog net kookt en doe dan de deksel op de pan. Laat nog een kwartier tot 20 minuten zachtjes koken totdat de macaroni gaar is.
-
Verdeel de soep over de borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas en peterselie.