Hoofdgerechten Schaaldieren

Mosselen met Boursin

Mosselen met Boursin
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Spoelen
30 min
Totale tijd
50 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 3 teentjes knoflook
  • 15 cl witte wijn
  • 130 gr Boursin
  • Peper
  • 1 el boter
  • peterselie ter garnering
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwijder indien nodig de baarden van de mosselen. Laat de mosselen 30 minuten spoelen in een bak water. Pel en snipper de knoflook.

  2. Verhit op middelhoog vuur de boter en fruit de knoflook gedurende 1 minuut.

  3. Voeg de mosselen, wijn en Boursin toe. Bestrooi met wat peper. Schep goed door elkaar. Sluit de pan met een deksel en kook gedurende 5 minuten. Schep halverweg de kooktijd om.

  4. Zodra de mosselen open staan zijn ze klaar. Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.

Loading

Facebook Comments