- 450 gr zalmfilet zonder vel
- 4 st sjalotjes
- 40 gr boter
- 1/2 st citroen geperst
- 50 ml witte wijn
- 2 el crème fraîche
- 1 el mosterd
- 1 el olijfolie
- zout, cayennepeper
- basilicum
- stokbrood
-
Snijd de zalm in dobbelstenen. Pel de sjalotjes en snipper ze heel fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotjes. Voeg de zalm toe met een beetje zout en een snufje cayennepeper. Laat zachtjes gedurende 5 ninuten. Roer regelmatig om zodat alle zijden van de zalmblokjes kleuren.
-
Voeg de witte wijn toe en laat nog 5 minuten garen. Blijven roeren. Laat geheel afkoelen. Doe de inhoud van de koekenpan in een kom. Prak met een vork de zalm fijn.
-
Voeg de crème, mosterd, citroen en wat fijn gesneden basilicum toe. Meng het geheel goed door elkaar en laat geheel koud worden in de koelkast.
-
Zet de grill aan (200 gr.)
Snijd het stokbrood in plakken. Leg de plakjes op een bakplaat. Sprenkel wat olijfolie over de plakjes en zet het bakblik in de oven. Haal de bakplaat uit de oven als het brood licht gekleurd is. -
Besmeer de plakjes stokbrood met de rillettes en garneer met basilicum.