Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Rijst Schaaldieren Vlees

Jambalaya met Kip Chorizo en Garnalen

Jambalaya met Kip Chorizo en Garnalen
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
40 min
Totale tijd
50 min
 
Keuken: Amerikaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 el olijfolie
  • ½ st ui
  • ½ stengel bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr kippendijfilet
  • 40 gr chorizo
  • st rode paprika
  • 100 gr langkorrel rijst
  • 1 kl Cajun kruiden
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 kl tomatenpuree
  • 135 gr tomatenblokjes uit blik
  • 300 ml kippenbouillon
  • zout, peper
  • 6 st grote garnalen
Om te serveren:
  • 1 st lente ui
  • 1 st citroen
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de bleekselderij in halve maantjes. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de kippendijfilet in blokjes. Snijd chorizo in blokjes.

  2. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de ui, de bleekselderij en een snufje zout toe. Laat een paar minuten bakken tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en laat nog 1 minuutje meebakken.

  3. Voeg de kipbokjes toe en bak deze tot ze om en om aangebraden zijn.

  4. Voeg dan de chorizo en bak deze een paar minuten mee.

  5. Voeg de paprikabokjes toe en laat een paar minuten meebakken.

  6. Voeg nu de rijst toe. Meng het geheel door elkaar en laat de rijst even meebakken.

  7. Voeg de Cajunkruiden, paprikapoeder en de tomatenpuree tot. Roer door elkaar en laat even meebakken zodat de tomatenpuree kan ontzuren.

  8. Voeg nu de tomatenblokjes en 350 ml van de kippenbouillon toe en roer goed door elkaar. Breng aan de kook. Zodra de bouillon kookt zet dan de warmtebron wat lager. Zet het deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

  9. Roer regelmatig even door en let op of het gerecht niet te droog wordt. Voeg eventueel nog wat bouillon toe. Snijd intussen de lente ui in ringetjes en snijd de citroen in plakjes.

  10. Zodra de rijst gaar is voeg dan de garnalen toe. Doe het deksel weer op de pan. Zodra de garnalen mooi roze gekleurd zijn is het gerecht klaar. Verdeel over de borden en garneer met de lente ui en een plakje citroen.

Loading

Facebook Comments