Groenten Hoofdgerechten Vlees Worst

Italiaanse Worstjes met Broccoli

Italiaanse Worstjes met Broccoli
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st Italiaanse worstjes
  • 150 gr broccoli roosjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 tenen knoflook
  • ½ tl Italiaanse kruiden
  • ½ st citroen
  • zout, peper
  • 30 ml groente- of runderbouillon
  • ½ el Srirachasaus
  • ¼ tl chilivlokken (optioneel)
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes tijm
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook.

  2. Leg de worstje in een hapjespan en voeg 60 ml water toe. Verhit op middelhoog vuur. Zet het deksel schuin op de pan en kook de worstjes tot het water verdampt is. Draai regelmatig om.

  3. Blancheer ondertussen de broccoliroosjes een minuut of 5 in kokend water.

  4. Zodra het water is verdampt voeg de olijfolie, de helft van de knoflook en eventueel de chilivlokken toe. Bak voor een paar minuten en draai de worstjes regelmatig. Ris de tijmblaadjes van de takjes en pluk de peterselie van de takjes. Snijd fijn.

  5. Voeg de boter toe en bak nog een paar minuten. Haal de worstjes uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

  6. Zet de warmtebron wat lager en voeg de tijm en peterselie toe. Voeg ook de rest van de knoflook en de Italiaanse kruiden toe.

  7. Voeg de geblancheerde broccoliroosjes toe en roerbak deze een minuut of 5

  8. Deglaceer de pan met citroensap van de halve citroen, de bouillon, srirsacha saus en kook iets in.

  9. Voeg de worstjes nog even toe om goed door te warmen. Verdeel de worstjes, broccoli met de saus over de borden. Garneer met een schijfje citroen.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.