Hoofdgerechten Ovengerecht Saus Vlees

Varkens karbonade met Romige Mosterd Saus

Varkens karbonade met Romige Mosterd Saus
Bereidingstijd
3 min
Kooktijd
12 min
Totale tijd
15 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st varkens karbonades
  • zout, peper
  • 120 ml kippenbouillon
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 kl grove mosterd
  • 60 ml kookroom
  • ½ tl Worcestershire saus
  • 1 el peterselie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175° boven en onder warmte. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de karbonades aan beide kanten met peper en zout.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de karbonades 3 minuten per kant. Doe de karbonades in een ovenschaal en zit gedurende 6 minuten in de oven.

  3. Blus de koekenpan af met de bouillon. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de mosterd toe. en roer goed door elkaar.

  4. Voeg de kookroom toe.

  5. Voeg de Worcestershire saus toe en roer goed door elkaar. Haal de karbonades uit de oven en verdeel over de borden. Giet er de saus over. Serveer met bijvoorbeeld broccoli. Garneer met de peterselie.

Loading

Facebook Comments