- 1 st ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 2 st rode paprika in reepjes gesneden
- 2 st groene paprika in reepjes gesneden
- olijfolie
- 4 st tomaten in blokjes gesneden
- 25 cl passata
- 1,5 el fijngesneden peterselie
- 2 tl paprikapoeder
- sap van een citroen
- 4 st eieren
- 3 el crème fraîche
- zout, peper
-
Verwrm de oven voor op 180 graden.
-
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en voeg de uien en knoflook toe op niet te hoog vuur. Regelmatig roeren zodat de knoflook niet verbrand. Zodra de uien zacht zijn voeg je de paprika toe. Regelmatig door roeren.
-
Zodra de paprika’s zacht beginnen te worden voeg je het paprikapoeder toe. Laat één minuut meebakken. Voeg dan de tomatenblokjes, passata en één eetlepel peterselie toe. Laat tien minuten stoven. Voeg dan het citroensal toe. Breng op smaak met wat zout en peper.
-
Verdeel het mengsel over 4 ovenschaaltjes (voor mij 2, ik heb geen kleine schaaltjes). Maak in het midden een kuiltje. Breek een ei boven ieder kuiltje. Zorg dat de dooier heel blijft. Doe met een theelepel wat crème fraîche op iedere dooier en strooi daar wat paprikapoeder over.
-
Zet de schaaltjes in de oven en bak net zolang tot de eiwitten gestold zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
-
Serveer met stokbrood.