- 1 st eendenborstfilet
- 100 gr keukenzout
- 1 ltr water
- 1 el gedroogde tijm
- 1 el gedroogde rozemarijn
- appelmot
-
Zet alle ingrediënten klaar. Maak een pekelbad met het water, zout, tijm en rozemarijn door het geheel aan de kook te brengen. Roer tot het zout is opgelost. Haal van de warmtebron en laat afkoelen.
-
Snijd de velkant van de borst kruislings in.
-
Leg de eendenborst in het pekelbad en laat 1 uur in de pekelstaan. Haal uit de pekel en spoel goed af. Steek een haak door de filet en hang hem een uurtje te drogen in de buitenlucht.
-
Stook je rookoven op tot ongeveer 90°. Hang de eendenborst in de rookoven en doe wat rookmot in de oven. Rook tot een kerntemperatuur van 55°. Ik gebruik hiervoor een kernthermometer die op afstand is uit te lezen. Haal de eendenborst uit de oven en laat geheel afkoelen. Snijd hem dan in dunne plakjes.