- 2 st hertenbiefstuk
- 1 st sjalot
- 10 cl kalfsfond
- 5 cl cognac
- 1 el groene peperbolletjes
- 100 ml kookroom
- 20 gr boter
- zout, peper
- 2 takjes tijm
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
-
Verwarm op middelhoog vuur de helft van de boter. Voeg de sjalot toe en bak deze tot dat deze glazig is. Voeg dan de cognac, de kalfsfond en de groene peperbolletjes toe. Zet het vuur lager en laat een minuut of 20 zachtjes koken.
-
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de hertenbiefstukjes. Voeg wat zout, peper en de tijmblaadjes toe.
-
Voeg de kookroom toe aan de saus en laat nog een paar minuten koken.
-
Keer de biefstukjes en bak verder. Verdeel de biefstukjes over de borden en giet de saus over de biefstukjes.
-
Geef er bv. gebakken aardappelpartjes bij. Deze zijn gebakken in eendenvet. Erg lekker.
-
Of geef er ook sperzieboontjes bij.