- 1 kg buikspek
- 4 gr uienpoeder
- 50 ml ketjap manis
- 20 gr Dijon mosterd
- 15 gr bruine basterdsuiker
- 10 gr zoete paprikapoeder
- 3 gr zwarte peper
- 18 gr colorozo zout
- 1 gr chilipoeder
-
Zet alle ingrediënten klaar. Prik met een vork gaatjes aan alle kanten van het buikspek.
-
Maak een mengsel van alle ingrediënten behalve het buikspek.
-
Wrijf het buikspek aan alle kanten in met het mengsel.
-
Vacumeer het stuk buikspek. Leg het in de koelkast gedurende 7 dagen. Keer het dagelijks en masseer zodat de kruiden in het vlees kunnen trekken.
-
Verwarm de oven voor op 160°. Haal na een week het buikspek uit de verpakking en maak schoon met een keukenpapier. Leg het buikspek op het rooster in het midden van de oven en bak tot een kerntemperatuur van 68°.
-
Laat afkoelen op een rooster en leg hem nog een nacht in de koelkast. Je kunt hem dan in plakjes snijden.
-
Het recept is van Brenda uit de Facebookgroep Lekker zelfgemaakt. Ik had nog een stuk buikspek van 500 gram en heb het recept gehalveerd.