- 200 gr biefstuk
- 2 el olijfolie
- ½ st broccoli
- rijst
- 60 ml heet water
- 3 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el bruine suiker
- ¾ el maïzena
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gember pasta of vers geraspt
- ¼ tl zwarte peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de broccoli in roosjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de biefstuk in reepjes. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus. Zet tot gebruik weg.
-
Verhit in een wok 1 el. olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de broccoli roosjes toe met 2 el water en dek af met een deksel en kook deze een minuut of 5. Haal de broccoli uit de wok en bewaar in een schaaltje.
-
Verhit de andere el. olijfolie en bak de biefstuk reepjes. Zet eventueel de warmtebron wat hoger. Bak de reepjes gedurende ongeveer 2 minuten per kant.
-
Giet de saus over het vlees en zet de warmtebron lager. Laat een minuut of 5 zachtjes koken zodat de saus wat indikt.
-
Voeg de broccoli weer toe aan de pan en roer goed door elkaar.
Verdeel de rijst en het roerbakmengsel over de borden.