- 4 st kalfsscnitzel van 140 gr niet gepaneerd
- 4 plakken achterham
- 12 plakken Cheddar kaas
- 10 cl witte wijn
- 25 cl kookroom
- boter
- olijfolie
- zout, peper
-
Verwarm de oven voor op 180 gr.
-
Leg de schnitzels tussen 2 vellen huishoudfolie. Sla de schnitzels platter met behulp van een deegroller of steelpan.
Leg op elke schnitzel een plak ham en 2 plakken kaas. Sla ze dubbel. -
Verwarm een klontje boter en een eetlepel olie. Bak de schnitzels aan beide kanten. Bestrooi ze tijdens het bakken met wat zout en peper. Leg de schnitzels in een ovenschaal.
-
Giet de wijn in de koekenpan en schraap de aanbaksels los. Voeg de kookroom toe en laat 5 minuten inkoken. Giet de saus over de schnitzels. Leg op elke schnitzel nog een plak Cheddar. Schuif de schaal in de oven en laat de kaas smelten.
-
Haal de schaal uit de oven en leg de schnitzels op een serveerschaal. Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Verdeel over de borden en geef er bv. broccoli en gekookte aardappelen bij.