- 400 gr kipvleugels (8 à 10 stuks) zonder de tipjes.
- 2 tl Cajun kruiden
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl gedroogde tijm
- ½ tl gedroogde oregano
- 2½ el boter
- ½ el Srirachasaus
- ½ el Worcestershire saus
- ¼ tl Cajun kruiden
- 1 el citroensap
-
Zet alle ingrediënten klaar.
-
Doe de kipvleugels, de Cajun kruiden, bakpoeder, tijm en oregano in een schaal.
-
Men het geheel goed door elkaar. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet minimaal 12 uur in de koelkast zodat de kruiden goed in de kipvleugels kunnen trekken.
-
Zet de tafelgrill aan op middelhoge stand. Ik gebruikte een anti aanbak matje, anders het rooster ligt in oliën. Leg de kipvleugels op het matje of rooster en grill gedurende een minuut of 18.
Maak ondertussen de Cajun Boter Saus zoals hieronder beschreven.
-
Keer de vleugels om en bak de andere zijde ook een minuut of 8.
Verdeel over de borden en verdeel de saus over de kipvleugels.
PS. Wil je het milder of juist wat heter pas dan aan met meer of minder srirachasaus.