- 200 gr longhaas
- 70 gr rode paprika
- 200 gr tomatenblokjes uit blik of pak
- 1 st sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 5 takjes verse tijm of 2 tl. gedroogd
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snijd de paprika in repen. Snijd de longhaas in reepjes van ongeveer 5 mm. breed.
-
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de sjalot en de paprika tot de sjalot glazig is. Voeg dan de knoflook toe. Bak nog een halve minuut en voeg dan de reepjes longhaas toe.
-
Bak deze aan alle kanten door steeds om te scheppen. Bak niet te lang. Hooguit een minuut of 3.
-
Voeg de tomatenblokjes, tijm en zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Verlaag de warmtebron. Laat nog een minuut of 8 stoven. Verdeel over de borden.
-
In plaats van longhaas kun je natuurlijk ook biefstuk of iets dergelijks nemen.