- 1 el arachideolie (+ 1 tl.)
- 200 gr rundergehakt
- ½ st ui
- 1 teen knoflook
- ½ st rode peper
- ¼ tl trassi
- ½ st runderboullion blokje
- 2 kopjes gekookte rijst
- 1 el sojasaus
- 1 tl ketjap manis
- 2 el gebakken uitjes
- 1 st tomaat
- sambal oelek
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de rode peper in de lengte open. Verwijder de zaadjes en e zaadlijsten. Snij in kleine stukjes. Snij de tomaat in plakjes.
-
Verhit een wok met de olie en rul het gehakt 4-5 minuten zodat ze iets knapperig wordt. Voeg de ui toe en bak deze mee tot deze glazig is.
-
Voeg dan de knoflook en de rode peper toe en roerbak deze een minuutje mee.
-
Schuif de inhoud van de wok naar 1 kant en giet de tl olie op de lege plek. Voeg de trassi toe in de olie zodat deze kan oplossen. Meng het geheel door elkaar. Verkruimel het bouillonblokje boven de wok. Voeg de gekookte rijst, sojasaus en de ketjap manis toe. Meng het geheel door elkaar en wok tot de rijst gebakken is en warm.
Verdeel over de borden. Verdeel de gebakken uitjes over de nasi en garneer met de plakjes tomaat. Zet de sambal op tafel.