- 2 st schouderkarbonades
- 4 el paneermeel
- zout, peper
- boter
- 1 st sjalot gesnipperd
- 1 el groene peper bolletjes
- 3 cl cognac
- 10 cl kalfsfont
- 10 cl kookroom
- 1 el olijfolie
-
Verwarm de oven voor op 200° boven en onder warmte.
-
Doe de paneermeel met wat zout en peper in een bord. Meng door elkaar. Paneer de karbonades aan alle zijden. Leg ze in een ovenschaal.
-
Snij plakjes boter van ong. 3 mm dik en leg deze op de karbonaden.
-
Zet de schaal in de oven en bak 15 à 20 minuten afhankelijk van de dikte van de karbonades. Keer de karbonades in de ovenschaal en zet weer terug in de oven en bak nogmaals 15 à 20 minuten. Maak dan de saus.
-
Verhit op middelhoog vuur een koekenpannetje met de olijfolie en fruit het gesnipperde sjalotje. Voeg een snufje zout toe.
-
Voeg de cognac, de peperbolletjes en de font toe en laat rustig inkoken.
-
Voeg dan de kookroom toe en laat deze ook inkoken.
-
Dit is het resultaat na het inkoken.
-
Intussen zijn de karbonades klaar en kunnen deze uit de oven.
-
Verdeel de karbonades over de borden. Giet de saus over het vlees en geef er bv. broccoli bij.