Groenten Hoofdgerechten Rijst Vlees

Paprika Steak

Paprika Steak
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Chinees
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr biefstuk
  • ½ st rode paprika in stukjes gesneden
  • ½ st groene paprika in stukjes gesneden
  • ½ st ui gesnipperd
  • 2 x 1 el arachide olie
Saus:
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl gember geraspt
  • 1 el bruine suiker
  • 40 ml sojasaus
  • 180 ml runderbouillon
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el maïzena
Instructies
  1. Verhit in een ruime koekenpan op middelhoge warmte1 el olie. Voeg de reepjes biefstuk toe en bak in 5-6 minuten aan alle zijden. Haal uit de pan en bewaar op een bordje. Is er veel vocht vrijgekomen bij het bakken, veeg dan de pan schoon met een stukje keukenpapier.

  2. Verhit de 2e el olie in de pan en bak de ui en paprikastukjes gedurende 3-4 minuten tot ze zacht zijn.

  3. Voeg alle ingrediënten voor de saus toe, behalve de maïzena. Roer goed door elkaar.

  4. Voeg de biefstuk reepjes weer toe aan de pan. Warm goed door.

  5. Voeg de maïzena toe. Roer goed door elkaar en laat 4-5 minuten rustig koken. Zo kan de saus zich binden.

    Serveer met witte rijst.

Loading

Facebook Comments