- 200 gr biefstuk
- ½ st rode paprika in stukjes gesneden
- ½ st groene paprika in stukjes gesneden
- ½ st ui gesnipperd
- 2 x 1 el arachide olie
- 1 teen knoflook gesnipperd
- ½ tl zwarte peper
- ½ tl gember geraspt
- 1 el bruine suiker
- 40 ml sojasaus
- 180 ml runderbouillon
- 1 el rijstazijn
- 1 tl sesamolie
- 1 el maïzena
-
Verhit in een ruime koekenpan op middelhoge warmte1 el olie. Voeg de reepjes biefstuk toe en bak in 5-6 minuten aan alle zijden. Haal uit de pan en bewaar op een bordje. Is er veel vocht vrijgekomen bij het bakken, veeg dan de pan schoon met een stukje keukenpapier.
-
Verhit de 2e el olie in de pan en bak de ui en paprikastukjes gedurende 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
-
Voeg alle ingrediënten voor de saus toe, behalve de maïzena. Roer goed door elkaar.
-
Voeg de biefstuk reepjes weer toe aan de pan. Warm goed door.
-
Voeg de maïzena toe. Roer goed door elkaar en laat 4-5 minuten rustig koken. Zo kan de saus zich binden.
Serveer met witte rijst.