Kalfsvlees Marengo
Hoofdgerechten Vlees

Kalfsvlees Marengo

Kalfsvlees Marengo
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 296 kcal
Ingrediënten
  • 750 gr kalfsvlees om te stoven
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr champignons
  • 500 gr tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 st uien
  • 1 teentje knoflook
  • 25 cl witte wijn
  • 1 st kruidentuiltje
  • 1 el fijngesneden peterselie
Instructies
  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd de champignons in 4en. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 4 cm. Snijd de tomaten in blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees om en om. Haal het vlees uit de pan en bewaar. Fruit de ui in de pan tot deze glazig zien. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg de knoflook en tomatenblokjes toe.  Zet het vuur wat lager en laat 10 minuten zachtjes bakken.

  3. Voeg nu de witte wijn, de champignons, het vlees, het kruidentuiltje en wat zout en peper toe. Zet het vuur laag, Doe de deksel op de pan en laat 1 uur stoven.
    Afhankelijk van de kwaliteit is nu het vlees gaar. Zoniet laat dan wat langer stoven.

  4. Verdeel over de borden. Garneer met wat peterselie. Serveer er rijst bij.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.