- 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
- 4 st satéstokjes gedrenkt in koud water
- ½ tl geraspte gember
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 7 cl sojasaus
- 3 cl rijstazijn
- 1 kl kurkuma
- 1 kl 4 kruiden poeder
- 1 kl paprikapoeder
- 1 el citroensap
- 1 el rietsuiker
- 1 el tomatenpuree
- 1 el sesamolie
- ½ tl zwarte peper
-
Meng in een kom de knoflook met de gember, sojasaus, rijstazijn, citroensap, kurkuma, 4 kruiden poeder, paprikapoeder, rietsuiker, tomatenpuree, zwarte peper en sesamolie. Meng dit goed door elkaar. Meng met de kipblokjes en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast.
-
Rijg de gemarineerde blokjes kip aan de satéstokjes.
-
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en grill de spiezen. Bestrijk tussendoor met de overgebleven marinade.
Serveer met witte rijst, mie of zo bij de borrel.