Borrelhapjes Gevogelte Saus Snack

Kipspies uit de Chinese keuken

Kipspies uit de Chinese keuken
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
7 min
Marineertijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 17 min
 
Keuken: Chinees
Aantal: 4 stuks
Ingrediënten
  • 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
  • 4 st satéstokjes gedrenkt in koud water
  • ½ tl geraspte gember
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 7 cl sojasaus
  • 3 cl rijstazijn
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl 4 kruiden poeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el citroensap
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el sesamolie
  • ½ tl zwarte peper
Instructies
  1. Meng in een kom de knoflook met de gember, sojasaus, rijstazijn, citroensap, kurkuma, 4 kruiden poeder, paprikapoeder, rietsuiker, tomatenpuree, zwarte peper en sesamolie. Meng dit goed door elkaar. Meng met de kipblokjes en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast.

  2. Rijg de gemarineerde blokjes kip aan de satéstokjes.

  3. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en grill de spiezen. Bestrijk tussendoor met de overgebleven marinade.

    Serveer met witte rijst, mie of zo bij de borrel.

Loading

Facebook Comments