- ½ el ketjap manis
- ½ el sambal oelek
- ½ el oestersaus
- ½ tl sojasaus
- 30 ml kippenbouillon
- 100 gr kippendij in reepjes gesneden
- ½ el arachideolie
- zout, peper
- 100 gr grote garnalen gepeld en schoongemaakt
- ½ el boter
- zout, peper
- 200 gr Aziatische roerbakgroenten
- 1 teentje knoflook
- 100 gr mie gekookt volgens aanwijzingen op de verpakking
- 1 st ei
- 2 el gebakken uitjes
-
Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de saus.
-
Strooi wat zout en peper over de kipreepjes. Verhit in een wok de olie en bak de kipreepjes aan alle kanten. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie
-
Strooi wat zout en peper over de garnalen. Verhit de boter in de wok en bak de garnalen aan beide kanten tot ze roze zijn. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Voeg de roerbakgroenten toe aan de wok. Voeg eventueel nog een scheutje olie toe. Wok voor ongeveer 5 minuten.
-
Voeg de gekookte mie toe en bak deze tot ze wat krokant zijn. Voeg de saus toe en roer goed door elkaar. Bak nog een paar minuten.
-
Schuif de inhoud van de wok naar 1 kant. Breek het ei op de lege plek. Zodra het ei begint te stollen dan met een pollepel door het ei roeren zodat het roerei wordt.
-
Roer alles goed door elkaar en doe de kip en garnalen terug in de wok. Warm nog even goed door en verdeel over de borden.