Tonijn op Baskische wijze
Hoofdgerechten Vis

Tonijn op Baskische wijze

Tonijn op Baskische wijze
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
50 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 254 kcal
Ingrediënten
  • 1 moot tonijn van ong. 300 gr.
  • 1/2 st rode paprika in repen gesneden
  • 1/2 st groene paprika in repen gesneden
  • 3 st uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijn gesnipperd
  • 100 gr gerookt ontbijtspek
  • 1/2 blikje tomatenblokjes
  • tijm, piment d’espelette of cayennepeper
  • zeezout
  • olijfolie
Instructies
  1. Verhit een koekenpan met twee eetlepels olijfolie. Fruit de uien, voeg de paprikareepjes toe, voeg wat zout toe en een theelepel piment en de tijm.
    Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook toe.  Laat even stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat wat inkoken op laag vuur. Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en piment.. 

  2. Wikkel de tonijn in het ontbijtspek. Zet een koekenpan op met een scheutje olijfollie. Strooi wat zout en piment over het pakketje. Bak rustig om en om.

  3. Voeg de saus toe aan het tonijnpakketje en laat nog 5 minuten stoven.

  4. Haal de tonijn uit de pan en snijd het in 2 stukken. Leg op ieder bord een stuk tonijn en verdeel de saus over de borden.

    Tonijn op Baskische wijze

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.