- 1 moot tonijn van ong. 300 gr.
- 1/2 st rode paprika in repen gesneden
- 1/2 st groene paprika in repen gesneden
- 3 st uien gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijn gesnipperd
- 100 gr gerookt ontbijtspek
- 1/2 blikje tomatenblokjes
- tijm, piment d’espelette of cayennepeper
- zeezout
- olijfolie
-
Verhit een koekenpan met twee eetlepels olijfolie. Fruit de uien, voeg de paprikareepjes toe, voeg wat zout toe en een theelepel piment en de tijm.
Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook toe. Laat even stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat wat inkoken op laag vuur. Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en piment.. -
Wikkel de tonijn in het ontbijtspek. Zet een koekenpan op met een scheutje olijfollie. Strooi wat zout en piment over het pakketje. Bak rustig om en om.
-
Voeg de saus toe aan het tonijnpakketje en laat nog 5 minuten stoven.
-
Haal de tonijn uit de pan en snijd het in 2 stukken. Leg op ieder bord een stuk tonijn en verdeel de saus over de borden.