Zonder pakjes en zakjes
- 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
- 1 el boter
- ½ st ui gesnipperd
- 1 st rode paprika in blokjes gesneden
- 1 st tomaat in blokjes gesneden
- 1 el tomatenpuree
- ½ el paprikapoeder
- ¼ tl gemberpoeder
- ⅛ tl komijnpoeder
- 1 tl verse peterselie fijn gesneden
- 125 ml kippenbouillon
- 60 ml crème fraîche
- zout, peper
-
Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip rondom aan.
-
Voeg de ui en paprika toe en bak deze een paar minuten mee.
-
Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe. Bak deze een minuut mee om de tomatenpuree te ontzuren.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en laat deze even meebakken. Blus af met de kippenbouillon. Laat een minuut of 5 zachtjes stoven. Proef en breng op smaak met zout/peper.
-
Voeg de crème fraîche toe en roer goed door elkaar. Laat goed doorwarmen.
Verdeel het gerecht over de borden en geef er rijst en groenten bij zoals broccoli, bloemkool of sperziebonen.