- 2 st schouderkarbonades
- 2 plakken seranoham
- 100 gr geraspte kaas jong belegen
- piment d’espelette
- pittige mosterd
- 10 cl kookroom
- 5 cl witte wijn
- klontje boter
- peper, zout
- olijfolie
- 200 gr voorgekookte aardappelschijfjes
- 250 gr doppertjes met worteltjes
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit een koekenpan met een klontje boter en een scheut olijfolie.
Bestrooi de karbonades met wat zout en piment d’espelette. Bak ze aan beide kanten mooi bruin. -
Deglaseer de koekenpan met de wijn. Giet de kookroom erbij.
-
Giet een scheutje olie in een ovenschaal. Leg de karbonades erin. Besmeer ze met mosterd. Leg er een plak ham op en verdeel de kaas erover.
Zet in de oven en laat 15 minuten gratineren.
-
Kook intussen de worteltjes met de doperwten.
Bak de aardappelschijfjes in een klontje boter met wat olijolie. -
Maak de borden op. Verdeel de karbonades, doperwten en gebakken aardappels over de borden. Zout de gebakken aardappels na. Schenk wat saus over de karbonades.