Hoofdgerechten Pasta Vis

Zalm Rigatoni in een Romige Tomatensaus

Zalm Rigatoni in een Romige Tomatensaus
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
20 min
 
Keuken: Italiaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr rigatoni of je eigen pasta voorkeur
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr zalm met of zonder vel
  • zout, peper
  • 1 st kleine ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 250 gr passata
  • ½ el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde tijm
  • ½ tl suiker
  • 2 el kookroom
Serveren:
  • geraspte Parmaezaanse kaas
  • peper
  • verse basilicum
Instructies
  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Get af maar bewaar 1 kopje van het kookvocht.

  2. Pocheer de zalm gedurende 5 minuten, haal uit de pan en snijd in stukjes.

  3. Verhit de olie op middelhoog vuur en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook toe en fruit deze 30 seconden mee.

  4. Voeg de stukjes zalm toe.

  5. Voeg de passata, tomatenpuree, tijm en de suiker toe. Roer goed door elkaar en laat zachtjes 2-3 minuten pruttelen.

  6. Roer de kookroom door de saus.

  7. Voeg de pasta aan de saus toe en giet een beetje van het kookvocht toe. Roer het geheel door elkaar en laat even goed doorwarmen. Mocht de saus naar jouw mening te dik zijn voeg dan nog wat kookvocht toe.

    Verdeel de pasta met de saus over de borden en garneer met wat Parmezaanse kaas, peper en basilicum.

Loading

Facebook Comments