Hoofdgerechten Kaas Rijst Vlees

Risotto con Porcini

Risotto con Porcini
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
40 min
 
Keuken: Italiaans
Aantal: 2 personen
Schrijver: Sligro
Ingrediënten
  • 1 st sjalot gesnipperd
  • ½ el boter
  • ½ el olijfolie
  • 25 gr Parmaham fijn gesneden
  • 150 gr risottorijst
  • 500 ml paddenstoelenbouillon
  • 40 gr boter
  • 1 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 el Parmezaanse kaas in vlokken
Instructies
  1. Fruit het sjalotje aan in de boter en de olijfolie. Voeg ook de fijngesneden ham toe.

  2. Als de ui glazig is, voeg dan de rijst toe. Roer tot alle korrels glimmen en glazig beginnen te worden.

  3. Voeg een pollepel paddenstoelenbouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de rijst verzadigd en gaar is.

    Haal zodra de rijst gaar is de pan van het vuur.

  4. Roer de 40 gr. boter en de geraspte kaas door de rijst.

    Verdeel de risotto over de borden en garneer met de vlokken kaas,

Loading

Facebook Comments