- 250 gr runderpoulet
- 250 gr half om half gehakt
- 1 st mergpijpje
- 400 gr fijne soepgroenten
- 6 st rijpe tomaten
- 2 st rode paprika
- 1 st klein blikje tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- zout, peper
- 2 st lenteui
-
Zet in een soeppan 2 liter water op. Voeg de poulet en het mergpijpje toe. Breng aan de kook. Zodra het water kookt zet dan het vuur laag en laat gedurende anderhalf uur de bouillon trekken.
-
Draai intussen van het gehakt, op smaak gebracht met zout en peper, soepballetjes. Snijd de tomaten en paprika’s in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
-
Na anderhalf uur voeg je de tomaten, paprika’s, tomatenpuree toe. Breng weer aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe. Laat even goed doorgaren. Voeg dan de soepgroenten toe. Laat nog 20 minuten zachtjes door koken. Snijd intussen de lenteui in ringetjes. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
-
Verdeel de soep over borden of soepkommen en strooi er wat lente ui over.