- 8 st kerstomaatjes in tweeën gesneden
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 el olijfolie
- 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
- zout, peper
- ¼ tl paprikapoeder
- tagliatelle voor 2 personen
- 2 kl groene pesto
- 60 ml kookroom
-
Verwarm de oven voor op 190℃ boven en onder warmte. Leg de halve tomaatjes in een ovenschaal. Verdeel de knoflook over de tomaatjes en besprenkel met de olijfolie. Zet de schaal in de oven en rooster de tomaatjes gedurende 20 minuten. Ga intussen verder met de rest van het gerecht.
-
Meng de blokjes kip met wat zout, peper en paprikapoeder.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes aan alle zijden tot ze gaar zijn. Haal uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie.
-
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet dan af.
-
Meng de pasta, pesto en kookroom in de koekenpan op niet al te hoog vuur.
-
Voeg de kip toe en laat het geheel nog even goed doorwarmen. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
Verdeel over de borden en verdeel de geroosterde tomaatjes over de pasta.