- 2 st Schouderkarbonades
- 4 plakken Gekookte ham
- 4 plakken Cheddar kaas of Emmentaler
- 1½ el Crème fraîche
- 1 kl Mosterd
- 5 cl Kalfsfond
- Olijfolie
- Zout, peper
-
Verwarm de oven voor op 200℃ (boven- en onderwarmte. Zet een koekenpan op hoog vuur met een el olie. Bestrooi de karbonades met wat peper en zout en bak deze aan beide kanten. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Deglaceer de pan met de kalfsfond. Roer er vervolgens de mosterd en de crème fraîche door.
-
Leg de karbonades in een ovenschaal. Verdeel de saus over de karbonades.
-
Aangezien gesneden ham in Nederland vrij dun is belegen we de karbonades elk met 2 plakjes ham.
-
Verdeel hierover de kaas. Ik gebruikte cheddar, maar je kunt elke kaas gebruiken die makkelijk smelt.
-
Zet de schaal in de oven om de kaas te laten smelten. Haal uit de oven en verdeel over de borden. Geef er een garnituur naar keuze bij.