- 3 el Arachide olie
- 1 st ei
- 1½ el maïzena
- 5 el bloem
- zout, peper
- ¼ tl knoflookzout
- 1 tl paprikapoeder
- 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
- ½ el sesamolie
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- ½ el Chinese rijstazijn
- 1 el honing
- 1 el zoete chilisaus
- 1½ el ketchup
- 1 el bruine suiker
- 2 el sojasaus
- gekookte rijst
- 1 st lente ui in ringetjes gesneden
-
Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan. Klop het ei los in een diep bord en doe de maïzena in een ander diep bord. Voeg de bloem, zout, peper, knoflookzout en paprika en meng goed door elkaar. Haal de stukjes kip door de bloem en daarna door het ei.
-
Bak de stukjes kip in de hete olie tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. Haal dan de kip uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Voeg alle ingrediënten voor de saus toe. Laat op hoog vuur wat inkoken (2 à 3 minuten). Doe de kip terug in de pan en meng goed door de saus. (1à 2 minuten).
Verdeel over de borden samen met de rijst en garneer met de lente ui.