Groenten Hoofdgerechten Saus Vlees

Karbonade met Romige Champignons

Karbonade met Romige Champignons
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Karbonades:
  • 2 stuks Karbonades
  • ½ tl Italiaanse kruiden
  • zout, peper
  • 1 el bloem
  • 1 el olijfolie
Champignons:
  • 125 gr champignons in plakjes gesneden
  • 1 el olijfolie
Roomsaus:
  • 125 ml kookroom
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
Instructies
  1. Bestrooi de karbonades met de Italiaanse kruiden en wat zout en peper. Druk goed aan.

  2. Doe de bloem in een bord. Druk 1 karbonade in de bloem, keer om en druk de andere zijde in de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Doe hetzelfde met de andere karbonade.

  3. Verwarm een koekenpan met de olie. Bak de karbonades aan beide zijden. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

  4. Voeg de olijfolie toe in de pan en bak de champignons. Voeg wat zout toe. Roer regelmatig om.

  5. Voeg de kookroom toe samen met de knoflook, paprikapoeder. Breng zachtjes aan de kook.

  6. Zet het vuur wat lager zodat het nog net bubbelt. Roer de tijm erdoor.

  7. Voeg de karbonades weer toe en laat nog even mee doorwarmen.

  8. Verdeel de karbonades over de borden en schep de champignons met de room erover.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.