- 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
- 1½ el maïzena
- 4 el arachideolie
- 1 st paprika in repen gesneden
- 100 gr groene bonen naar keuze (spersie, snij enz.)
- 1 teentje knoflook
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl chilivlokken of poeder
- 160 ml chilisaus
- zout, peper
- 1 kopje rijst
- 1 tl zout
-
Meng in een ruime kom 1 el olie, knoflookpoeder en wat zout en peper. Voeg de maïzena toe en meng net zolang tot alle kip bedekt is met een laagje maïzena.
-
Verhit in een wok de rest van de olie. Voeg de kip toe en bak de kipblokjes aan alle kanten.
-
Kook intussen de rijst in ruim water met zout.
-
Voeg de paprikareepjes toe en bak deze tot ze wat zachter zijn.
-
Voeg de boontjes toe. Ik had nog geblancheerde snijbonen in de vriezer en heb deze gebruikt. Gebruik je andere bonen dan deze wel eerst blancheren. Voeg op het laatst de knoflook toe. Laat nog een minuutje wokken.
-
Voeg de chilisaus toe.
-
Roer goed door en voeg de chiliclokken toe.
Verdeel de rijst over de borden en schep het roerbakmengsel erover.