Hoofdgerechten Lunchgerechten Saus Vlees

Aziatische Burger met Sriracha Mayonnaise

Aziatische Burger met Sriracha Mayonnaise
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
8 min
Totale tijd
28 min
 
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Voor de burgers:
  • 200 gr rundergehakt
  • 2 el Panko broodkruim
  • 1 el Oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • ½ el suiker
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • zout, peper
Voor de sriracha mayonnaise:
  • 2 el mayonnaise
  • 2 tl sriracha (pas aan voor gewenste pittigheid)
  • 1 kl Dijon mosterd
Voor het serveren:
  • 2 st broodjes (naar keuze)
  • 200 gr roerbakgroenten (naar keuze)
  • verse koriander (naar keuze)
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten voor de burgers in een kom.

  2. Meng tot het een geheel is. Is het mengsel te vochtig voeg dan wat extra panko toe. Vorm het mengsel tot burgers. Ik gebruikte hier een steekvorm voor. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten. Zo'n 4 minuten per kant.

  3. Maak ondertussen de sriracha mayonnaise door de mayonnaise te mengen met de srirachasaus en mosterd met elkaar te mengen.

    Verdeel de burgers over borden en geef er de sriracha mayonnaise bij. Serveer op een broodje of met roerbak groenten. Garneer eventueel met verse korianderblaadjes.

Loading

Facebook Comments