- 200 gr rundergehakt
- 2 el Panko broodkruim
- 1 el Oestersaus
- 1 el sojasaus
- ½ el suiker
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- zout, peper
- 2 el mayonnaise
- 2 tl sriracha (pas aan voor gewenste pittigheid)
- 1 kl Dijon mosterd
- 2 st broodjes (naar keuze)
- 200 gr roerbakgroenten (naar keuze)
- verse koriander (naar keuze)
-
Doe alle ingrediënten voor de burgers in een kom.
-
Meng tot het een geheel is. Is het mengsel te vochtig voeg dan wat extra panko toe. Vorm het mengsel tot burgers. Ik gebruikte hier een steekvorm voor. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten. Zo'n 4 minuten per kant.
-
Maak ondertussen de sriracha mayonnaise door de mayonnaise te mengen met de srirachasaus en mosterd met elkaar te mengen.
Verdeel de burgers over borden en geef er de sriracha mayonnaise bij. Serveer op een broodje of met roerbak groenten. Garneer eventueel met verse korianderblaadjes.