- 600 gr varkensfilet
- 1 st aubergine
- 1 st rode paprika
- 2 st sjalotten
- 1 teentje knoflook
- zonnebloemolie
- groen currypasta
- 2 tl kurkuma
- sojasaus
- vissaus
- 1 st limoen
- sesamolie
- mint of thaise basilicum
- 20 cl kokosmelk
- 10 cl kippenbouillon
-
Pel en snipper de sjalotten en het teentje knoflook. Snijd de courgette in blokjes ter grote van een dobbelsteen. Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Snijd het varkensfilet in blokjes.
-
Verhit een wok met een el. zonnebloemolie en bak het vlees rondom aan. Voeg de sjalotten en knoflook toe en laat deze een minuut of 3 à 4 fruiten. Strooi een afgestreken el. kurkuma over de inhoud van de wok. Voeg 1 à 1 1/2 el currypasta toe en roer goed door. De hoeveelheid currypasta is afhankelijk hoe sterk je de curry wilt hebben. Voeg de aubergineblokjes en de reepjes paprika toe.
-
Voeg 3 el sojasaus, 2 el. vissaus, de kokosmelk en het sap van de limoen toe. Verlaag de warmtebron naar middenvuur. Voeg de kippenbouillon toe en laat ongeveer 10 minuten stoven.
-
Verdeel over de borden. Druppel er wat sesamolie over en decoreer met wat blaadjes munt of basilicum. Serveer er thaise rijst bij.
Heerlijke curry met varkensvlees – ik heb wel meer groenten gebruikt omdat wij geen rijst eten – voor de rest alles gemaakt zoals het recept en het was heel lekker!