- 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
- 1 el olijfolie
- ½ tl zout
- 1 el ongezouten boter
- ¼ tl zwarte peper
- ½ tl paprikapoeder
- snufje cayennepeper
- ¼ tl knoflookpoeder
- ¼ tl uienpoeder
- ½ tl kippenbouillonpoeder
- ½ tl Italiaanse kruiden
-
Verwarm de oven voor op 220℃ boven en onder warmte.
-
Meng alle kruiden en specerijen door elkaar in een bakje.
-
Leg de kipstukjes in een ovenschaal en strooi er het kruidenmengsel over. Hussel de kip goed door de kruiden. Leg stukjes boter op de kip. Zet in de oven en bak zo'n 15 à 20 minuten tot de kip gaar is. Wil je ze wat kanpperiger hebben zet dan de laatste 2 minuten de grill aan.
-
Je zal er vast van genieten want de boter, baksappen en de kruiden smelten samen en vormen een heerlijke saus die je zo wil opdippen met een stukje brood.