- 60 ml sojasaus
- 30 ml rijst azijn
- ¾ el geraspte verse gember
- ¾ el Lente ui in fijne ringetjes gesneden
- ½ el honing
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- 2 st kabeljauwfilet
- 15 ml hoisin saus
- 1 tl sambal oelek
- ½ el arachide olie
- 1 kop rijst
-
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
-
Meng in een ander kommetje de hoisin saus met de sambal.
-
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw gedurende een minuut of 2.
-
Keer de kabeljauw in de pan en giet het hoisin-sambal mengsel over de vis. Laat nog 5 minuten zachtjes bakken.
Verdeel de rijst over de borden. Leg daar de kabeljauw op en giet de saus over het geheel.