Gevogelte Hoofdgerechten Pasta

Kip Singapore Noedels

Kip Singapore Noedels
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
  • 100 gr gedroogde eier noedels
  • 1 el kerrie poeder
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl geraspte verse gember
  • 1 st klein uitje gehalveerd en in ringen gesneden
  • 100 gr (kastanje) champignons in plakjes gesneden
  • 1 st groene paprika in reepjes gesneden
  • 1 st rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 st kleine winterwortel julienne gesneden
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijst azijn
  • 1 el suiker
  • 2 st eieren losgeklopt
  • 2 st lente ui in fijne ringetjes gesneden
  • arachideolie
Instructies
  1. Verhit 1 el olie in een wok en voeg de kip, kerriepoeder, kurkuma, knoflookpoeder, gember en de sambal toe. Bak tot de kip licht gekleurd is. Voeg een paar eetlepels water toe om een beetje saus rondom de kip te maken. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

  2. Veeg de wok schoon met een velletje keukepapier en verhit opnieuw 1 el olie. Voeg alle groentes toe en bak ongeveer 4 minuten. Voeg de sojasaus, rijstazijn en suiker toe.

  3. Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.

    Voeg de noedels en de kip aan de pan met groenten en meng goed door elkaar.

  4. Verhit een klein koekenpannetje met een beetje olie en giet er de geklutste ei in. Zodra deze begint te stollen roer er dan met een houten pollepel door om zo roerei te krijgen.

  5. Voeg ook het roerei door aan de pan met kip en noedels. Meng het geheel goed door elkaar en verdeel over de borden. Garneer met de lente ui.

Loading

Facebook Comments