Groenten Hoofdgerechten Vlees

Goulash

Goulash
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
4 uur
Totale tijd
4 uur 15 min
 

Goulash. Van oorsprong een gerecht uit Hongarije. Inmiddels zijn er heel veel versies van dit gerecht ontwikkeld. Dit is die van mij.

Keuken: Hongaars
Aantal: 2
Ingrediënten
  • 750 gr riblappen in blokjes van 2 cm gesneden
  • 1 st grote ui in halve ringen gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el pittige paprikapoeder
  • 10 cl rundvleesbouillon
  • 1 st rode paprika in blokjes gesneden
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 250 gr champignons in plakjes gesneden
  • ½ tl chilipoeder
  • 10 cl zure room
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
Instructies
  1. Verhit 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen ongeveer 5 minuten tot ze zacht worden. Ze mogen niet bruin bakken. Doe ze over in de slowcooker.

  2. Verwarm de andere el. olijfolie en bak het rundvlees gedurende een paar minuten tot ze bruin is. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe. Voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook en doe het bij de ui in de slowcooker. Voeg de tomatenblokjes en de paprika toe. Bestrooi met zout en peper. Sluit de pan en kook 6 op laag of 4 uur op hoog.

  3. Voeg in het laatste half uur de champignons en de zure room toe. N de kooktijd proef en voeg eventueel nog wat chilipoeder toe.

    Verdeel over de borden en serveer met gekookte rijst.

Loading

Facebook Comments