Een Frans voorgerecht. Het betekent zoiets als gevulde mosselen. Het zijn eigenlijk meer mosselen in een knoflookbotersaus.4
- 250 gr mosselen uit de diepvries
- 2 tenen knoflook
- 50 gr boter
- ½ bos peterselie
- zout, peper
- 1 st stokbrood
-
Verwarm de oven voor op 180℃ (boven- en onder warmte)
Laat de mosselen ontdooien. Hak in het bakje van de staafmixer de knoflook met de peterselie. Laat in een pannetje de boter smelten voeg daar de gehakte peterselie en knoflook aan toe. Meng goed door elkaar. Zet het vuur uit.
-
Voeg de mosselen en wat zout en peper toe. Meng goed door elkaar zodat de mosselen goed bedekt zijn met de saus.
-
Verdeel de mosselen over de bordjes en zet ze gedurende 10 minuten in de oven.
Snijd het stokbrood in plakken en serveer.
-
PS. Ik gebruikte schelpen van de st. Jacobsmosselen. Deze zijn in kookwinkels te koop.