- 500 gr witte asperges
- 300 gr tagliatelle verde
- 1 st rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 st groene paprika
- 1 st gele paprika
- 1 st rode paprika
- 1 st courgette
- 200 ml kookroom
- 1 st citroen
- 250 gr roze garnalen
- olijfolie om in te bakken
- zout, peper
-
Schil de asperges en snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges af.
-
Vul een pan met water en voeg de asperges en een snufje zout toe, zorg dat de asperges net onder staan.
-
Breng de asperges aan de kook, laat de asperges circa 5 minuten op middelhoog vuur koken, draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat de asperges circa 15 minuten in het vocht nagaren.
-
Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
-
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
Snijd de courgette in blokjes. -
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de paprika’s en courgette toe en bak circa 5 minuten op middelhoog vuur. -
Voeg de kookroom toe en rasp de gele schil van de citroen boven de pan. Halveer de citroen en pers het sap uit boven de pan, laat de saus circa 6 minuten koken.
-
Giet de pasta af, schep de pasta terug in de pan, roer de garnalen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
-
Roer de garnalen door de saus.
-
Verdeel de tagliatelle over borden en schep de saus eroverheen.
-
Haal de asperges met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en serveer de asperges op de pasta.