Groenten Hoofdgerechten Vegetarisch

Bruine bonen met Paprika en Champignons

Bruine bonen met Paprika en Champignons
Kooktijd
25 min
Totale tijd
25 min
 
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Aantal: 4 personen
Schrijver: boodschappen.nl
Ingrediënten
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 st uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 st rode paprika in reepjes
  • 1 st groene paprika in reepjes
  • 200 gr kastanje champignons in kwarten gesneden
  • 1 blik bruine bonen uitgelekt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 tl chili- of paprikapoeder
  • 2 el peterselie fijn gesneden
Instructies
  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan. Fruit de uien. Zodra deze glazig beginnen te zien voeg dan de knoflook toe en bak deze een halve minuut mee. Voeg dan de paprikareepjes toe en bak deze 5 minuten mee.

  2. Voeg de champignons toe en bak 3 minuten mee.

  3. Voeg de bonen en de tomaten met het sap toe en spatel het geheel door elkaar. Zorg ervoor dat de tomaten heel blijven. Verwarm het geheel goed door.

    Breng op smaak met de chili- of paprikapoeder.

    Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.