- 120 gr spaghetti
- 200 gr grote garnalen gepeld en schoongemaakt
- 170 gr kerstomaatjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 30 gr geraspte Parmezaanse kaas + extra voor garneren
- 2 el olijfolie
- 1 el boter
- 1 st sjalot fijn gesnipperd
- 3 tenen Knoflook fijn gesnipperd
- 2 el Fijn gehakte peterselie
- ½ tl rode chilivlokken
- ½ tl sambal oelek
- 1 tl matige paprikapoeder
- zout, peper
-
Doe de garnalen in een grote kom en besprenkel met wat zout, peper en paprikapoeder. Voeg 1 el. olie toe en meng het geheel goed door elkaar.
-
Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en bewaar 1 kopje van het kookvocht.
-
Verhit de resterende olie in een ruime koekenpan op hoog vuur. Doe de garnalen erin en bak gedurende 1 minuut. Draai ze om en bak de andere kant ook 1 minuut. Haal de garnalen uit de pan en bewaar op een bordje.
-
Zet het vuur lager en smelt de boter in dezelfde koekenpan. Voeg de knoflook en de sjalot toe. Fruit ongeveer 2 minuten en voeg dan de kerstomaatjes toe.
-
Bak de kerstomaatjes een minuut of 3 of tot ze beginnen te barsten. Druk op de achterkant met een vork om de sappen eruit te duwen.
Voeg de tomatenpuree, chilivlokken en nog wat zout en peper toe. Blus af met een scheutje van het kookvocht en schraap de bodem van de pan om eventuele aanbaksels los te maken. Laat 2 minuten zachtjes koken.
-
Roer de spaghetti erdoor en giet er nog een scheutje van het kookvocht over.
-
Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat deze smelten in de saus. Roer goed door elkaar.
-
Voeg de peterselie doe en roer deze ook door de saus.
-
Leg de garnalen terug in de pan. Roer alles nog even door elkaar. Is het gerecht te dik voeg dan nog wat kookvocht toe.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met nog wat Parmezaanse kaas.