Amuse Borrelhapjes Groenten Vlees Voorgerechten

Albondigas con salza de tomate

(gehaktballetjes in tomatensaus)

Albondigas con salza de tomate
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
2 uur
 

(gehaktballetjes in tomatensaus)

Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 st sjalot
  • ½ st groene paprika
  • 2 st waspeentjes
  • 120 gr doperwten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 st laurierblad
  • zout, peper
  • olijfolie
  • 3 cl cognac
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de worteltjes klein.

  2. Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit de sjalot aan. Voeg de overige groenten toe en laat 15 minuten stoven. Voeg de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten toe en laat nog een kwartiertje stoven.

  3. Maak de gehaktballetjes volgens dit recept https://www.fijne-recepten.nl/vlees/gehaktbal-van-de-librije/

  4. Vorm de balletjes in de grootte van een ping-pongbal. Bak de balletjes aan. Leg de balletjes ipv in de fond in de saus. en laat nog een uur stoven.

  5. Serveer de balletjes met wat van de saus.

Loading

Facebook Comments