- 200 gr kippendijfilet
- 1 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 1 el chilisaus
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el appelazijn of rijstazijn
- 1½ el honing
- 1 el limoensap
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- ¼ tl zout
- 1 st kleine ananas
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de kip in blokjes.
-
Meng alle ingrediënten behalve de kip en de ananas in een kommetje tot een marinade.
-
Doe de kip samen met de marinade in een afsluitbare plastic zak. Druk er zoveel mogelijk lucht uit en sluit de zak. Masseer de kip met de marinade zodat alle blokjes kip bedekt zijn met de marinade. Leg deze minimaal 6 uur in de koelkast.
-
Schil de ananas en snijdt in blokjes van ongeveer dezelfde grote als de kip.
-
Haal de zak met kip uit de koelkast. Haal de blokjes kip uit de plastic zak en doe de rest van de marinade in een kommetje.
-
Rijg 2 stukjes kip aan elke spies, daarna een blokje ananas. Herhaal dit steeds tot alle kip op is. Eventueel over gebleven ananas kun je invriezen.
-
Verhit de BBQ of gril en gril de spiesen tot de kip gaar is. Draai de spiesen regelmatig.