- 300 gr rijst
- 6 st eieren
- 200 gr spercibonen
- 200 gr witte kool gesneden
- 1 st winterpeen in slierten gesneden
- 100 gr taugé
- 1/2 st komkommer in stukjes
- pindasaus
- gebakken uitjes
- kroepoek
-
Kook de rijst in gaar volgens de verpakking, giet af en laat nog 10 minuten staan.
-
Kook ondertussen de eieren in kokend water in 8 minuten hard.
-
Ondertussen kook je ook de sperziebonen. Na 5 minuten koken voeg je de slierten winterpeen en witte kool toe. Kook dit nog 3 minuten. Voeg tot slot ook de taugé toe en laat deze nog 1 minuut meekoken. Giet de groente af.
-
Verwarm de pindasaus.
-
Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden.
-
Maak je bord op met een lepel rijst, een lepel groente, de gekookte eieren en komkommer stukjes. Schep wat satesaus er over heen en bestrooi met gebakken uitjes.
-
Lekker met kroepoek