- 4 st grote aardappelen
- 100 gr hamblokjes
- 1 bosje bieslook
- 10 cl kookroom
- 80 gr geraspte Comté of Gruyerre
- 20 gr boter
- zout en peper uit de molen
-
Boen de aardappels on de kraan schoon. Zet een ruime pan met water en wat zout op. Kook de aardappels in ong. 30 minuten gaar.
-
Hol ze in de lengte uit en bewaar het uitgelepelde in een kom. Laat ong. 5 cm over in de schil.
-
Rasp de kaas. Snijd de bieslook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Prak de aardappel in de kom fijn met een vork. Voeg de ham, de bieslook, de kookroom, 2/3 van de geraspte kaas en de boter toe en meng goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
-
Vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel. Zet de aardappelen in een ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover. Plaats de schaal in de oven en laat gedurende 15 minuten gratineren. Wil je een mooi korstje zet hem dan nog even onder de grill.