Gevulde aardappel met gehakt
Bijgerechten Hoofdgerechten Ovengerecht

Gevulde aardappel met gehakt

Gevulde aardappel met gehakt
Ingrediënten
  • 8 st aardappelen vastkokend
  • 400 gr rundergehakt
  • 2 st gesnipperde uien
  • 1 st ei
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 st teentje knoflook gesnipperd
  • 2 tl gedroogde koriander
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 tl kurkuma
  • 3 el olijfolie
  • 20 gr zachte boter
  • zout, peper
  • 1 st takje tijm
Instructies
  1. Schil de aardappels en hol ze uit met behulp van een lepel. Bestrooi met wat zout en smeer ze in met wat boter.

  2. Meng in een kom het gehakt, de ui, peterselie, het ei, 1 el olie, koriander, basilicum, de geraspte kaas, 1 tl zout en wat gemalen peper. Meng goed door elkaar.

  3. Vul de aardappel met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal.  

  4. Meng in een kom een kopje water, De aardappelpulp, de kurkuma, de blaadjes van het takje tijm en de rest van de olijfolie. Meng dit goed door elkaar en verdeel dit over de aardappel. 

  5. Zet de schaal gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 gr. 

3271 totaal aantal vertoningen , 2 aantal vertoningen vandaag

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.