Een gemakkelijk gerecht voor Japanse Yakitori kip spiezen. Voorzien van een kleverige zoet en zoute sojasaus. Ze zijn heerlijk sappig met een snelle bereiding en zonder marineertijd.
- 200 gr kippendij in stukjes van 2 cm gesneden
- 2 st lente ui in stukjes van 2 cm gesneden
- 2 el yakitori saus kan vervangen worden door teriyaki saus
- 4 st spiezen geweekt in water
- 1 el arachide olie
-
De ingrediënten die je nodig hebt..
-
Rijg aan iedere spies om en om kip en lente ui.
-
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spiezen 3 minuten. Keer ze dan om en bak ook deze kant gedurende 3 minuten. Doe dan de deksel op de pan en laat ze nog 5 minuten garen. Haal de spiezen uit pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Giet de yakitori saus in de pan en laat wat indikken.
-
Verdeel de spiezen over de borden en bestrijk ze met de ingedikte saus.