Salade piémontaise
Bijgerechten Voorgerechten

Salade piémontaise

Salade piémontaise
Ingrediënten
  • 400 gr stevige tomaten
  • 600 gr vastkokende aardappels
  • 3 st eieren
  • 8 st augurken
  • 150 ml mayonnaise
  • 200 gr ham in blokjes gesneden
Instructies
  1. Kook de aardappelen in de schil in 20 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en verwijder dan de schil. Snijd de aardappelen in blokjes.

  2. Kook de eieren ong. 10 minuten. Laat ze daarna schrikken onder de koude kraan en pel ze.

  3. Ontvel de tomaten door ze aan de onderzijde kruislings in te snijden en ze een minuutje in heet water te dompelen. Haal de tomaten uit het water en spoel ze koud. Haal daarna het velletje eraf. Snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een kom.

  4. Snijd de augurken in blokjes en doe ze ook in de kom.

  5. Doe de hamblokjes in de kom. Snijd de eieren in stukjes en doe ook in de kom. Snijd de aardappelen in blokjes en doe deze ook in de kom.

  6. Roer de mayonnaise er voorzichtig door zodat alle ingrediënten bedekt zijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

    Zet de kom minimaal één uur in de koelkast.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.