Een mooi bijgerecht voor bij het kerstdiner, maar kan natuurlijk ook het hele seizoen.
- 800 gr stoofperen Gieser Wildeman
- 500 ml rode port
- 120 gr suiker
- 2 st steranijs
- 1 kl kaneel
- 2 el perenrood
- 1 kl maïzena
-
Schil de peren. Laat het steeltje zitten. Haal het kruintje zoveel mogelijk weg.
-
Zet de stoofperen in de slowcooker. Giet de port erbij. Vul aan met water zodat ze geheel onder staan. Doe de steranijs, kaneel en het perenrood erbij.
-
Zet de slowcooker op laag en stel de tijd in op 6 uur. Ga nu lekker wat anders doen :-).
-
Prik na 6 uur met een schilmesje in de peren om te kijken of ze gaar zijn. Zo niet verleng dan de tijd.
-
PS. Ik heb een slowcooker waarbij ik de temperatuur kan instellen. Ik had die van mij op 97℃ ingesteld en bij mij waren ze gaar.
-
Haal de peren uit de slowcooker en bewaar in een schaaltje.
-
Doe het kookvocht van de peren in een steelpannetje en kook voor de helft in. Is de saus dan nog te dun maak dan de maïzena aan met een beetje water en voeg dat aan de saus toe. Laat zachtjes koken tot de gewenste dikte.
-
Verdeel de peren over bordjes en lepel er wat saus over.
-
Je kunt ze warm of koud serveren.