- 25 cl melk
- 125 gr bloem
- 2 st eieren
- snufje zout
- 200 gr kwark, boursin of philadelphia
- 1 el crème fraîche
- 2 tl fijn gehakte dille
- 400 gr gerookte zalm in plakjes
- zout, peper
- 1 st citroen uitgeperst
-
Meng de melk met de eieren. Kluts met een garde het geheel goedm door. Meng beetje bij beetje de bloem er door, Voeg een snufje zout toe en roer even door. Zet het beslag 30 minuten opzij.
Bak de flensjes en laat ze afkoelen.
-
Meng in een kom de kwark (Boursin-Philadelphia) met de kwark. Voeg wat zout en peper toe.
-
Bestrijk elk flensje met een laagje crème, beleg met zalm. Sprenkel met wat citroensap. Rol het flensje op. Snijd in stukjes van zo’n 4 cm en zet het rolletje vast met een cocktailprikker.